Sant Boi i Ben Guerir comparteixen experiències de participació

Una delegació santboiana ha visitat la ciutat marroquina per intercanviar experiències de participació ciutadana i lluita contra la violència masclista

Sant Boi de Llobregat i la comuna marroquina de Ben Guerir, situada la regió de Marràqueix-Safi, han compartit experiències de participació en un projecte de cooperació conjunt. La iniciativa ha sigut possible gràcies a la visita realitzada per una delegació santboiana els dies 12 i 13 de novembre. La trobada entre càrrecs electes i personal tècnic dels dos municipis ha servit per “intercanviar experiències sobre participació ciutadana i en relació a la lluita contra la violència masclista”, segons ha informat el consistori de Sant Boi de Llobregat en un comunicat.

Trobada de càrrecs de Sant Boi i Ben Guerin // Ajuntament de Sant Boi

La delegació santboiana a la visita l’encapçalava el regidor de Noves Formes de Participació i del Districte Oest, Daniel Martínez, i dos tècnics d’Igualtat i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

‘Això no és amor’

A la trobada, s’ha abordat el nou marc legal de Marroc, que pretén eradicar la violència contra les dones. A més, també s’ha fet una posada en comú dels projectes innovadors de participació ciutadana que han dut a terme els dos municipis. Com a exemple, Sant Boi ha donat a conèixer l’experiència de la campanya ‘Això no és amor’ i la manera de funcionar dels consells de districte.

Entre les conclusions de l’intercanvi, s’ha acordat la creació de dues campanyes de prevenció de la violència masclista a Ben Guerir i la implantació d’un apartat a la pàgina web de la comuna de Ben Guerir, “on la ciutadania pugui enviar suggeriments i queixes de forma àgil, amb un sistema similar al servei ‘T’escoltem’ de Sant Boi”. La visita a Ben Guerir s’emmarca en els projectes pilot impulsats des de la iniciativa de cooperació directa Reforç de la democràcia local al Marroc, liderada per la Diputació de Barcelona.

Recomanacions personalitzades

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *