Sant Boi manté totes les línies educatives tot i la baixada de natalitat

Aquest any hi ha hagut 765 nous alumnes de P-3, 70 menys que l’any passat, a causa del descens demogràfic. Tot i això, es mantenen tots els grups que hi havia l’any passat.

Alumnes durant el primer dia de curs escolar // Ajuntament de Sant Boi

L’inici de curs ha estat plàcid aquest any a Sant Boi: ni obren ni tanquen línies, mentre que el nombre de nous alumnes baixa en 70. En total, 765 infants van anar per primer cop a classe de P-3 el passat dimarts 12.

“A causa del descens demogràfic són 70 menys que l’any passat”, afirma l’Ajuntament en un comunicat. Expliquen que això “ha permès mantenir a totes les escoles el mateix nombre de línies educatives, sense necessitat d’afegir grups com el curs passat”. Aquell curs, les escoles Marianao i Amat Verdú sumaven un grup de P-3, mentre que La Marta en perdia un de zero a un any.

Són 11.538 els alumnes que aniran a classe a Sant Boi aquest curs. A Infantil i Primària n’hi ha 7.805 mentre que a Secundària són 3.733 joves. Segons el consistori, les classes comencen amb prou vacants per absorbir possibles incorporacions.

El procés de matriculació ha anat “amb total normalitat”, segons l’Ajuntament. El 95% de famílies ha obtingut plaça al centre educatiu que van triar en primera o segona opció.

115.000 euros en manteniment

Com cada any, l’Ajuntament ha aprofitat l’estiu per fer obres a les escoles. El pressupost d’aquest any és de 115.000 euros, una xifra inferior als 400.000 de l’any passat. Han rehabilitat la façana de l’Escola Massallera per reparar esquerdes i evitar despreniments. A l’Escola Rafael Casanova s’ha instal·lat una caldera energèticament més eficient. I a l’Escola Ciutat Cooperativa s’ha dividit en seccions el sistema de calefacció per estalviar energia.

Recomanacions personalitzades

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *