El Santboià cau eliminat de la Copa Catalunya contra el Barça B

Els jugadors de Pere “Piti” Belmonte ho van intentar però van acabar caient a la segona part amb un doblet de Marc Cardona que va classificar l’equip que entrena Gerard López per a la segona eliminatòria de la competició.

Els jugadors de Pere “Piti” Belmonte ho van intentar però van acabar caient a la segona part // David Ferrer / FC Santboià

El Santboià 2017-2018 va jugar aquest diumenge el primer partit oficial de la temporada corresponent a la primera eliminatòria de la Copa Catalunya. El rival va ser el Barça B, recent ascendit a la Segona Divisió A, al Municipal Joan Baptista Milà. L’equip del Baix Llobregat va lluitar durant tot el partit contra un equip de categoria superior però va acabar caient a la segona part per 0-2 contra el filial blaugrana, que passa a la següent ronda.

La primera part va començar amb domini visitant gràcies a la possessió de la pilota. El partit es desenvolupava al terreny del Santboià, al qual li durava molt poc l’esfèric quan l’aconseguia recuperar. Els jugadors de Gerard López tancaven al rival a la seva àrea i fruit d’aquest control va arribar la primera ocasió clara de gol. Ruiz de Galarreta, amb un potent xut des de la frontal, va obligar a intervenir Rafa Leva. Els locals no aconseguien crear excessiu perill a l’àrea de Varo. El Barça B es va poder avançar en el marcador abans de finalitzar la primera part però Vitinho i Abel Ruiz no van estar encertats de cara a porteria. Al descans es va arribar amb 0-0.

A la segona meitat, va continuar el domini blaugrana davant d’un Santboià que intentava sorprendre a la contra i a pilota aturada. Els de Gerard López van fregar el gol amb dues ocasions de Sarsanedas i Cucurella que no van materialitzar. Al minut 58, Marc Cardona no va perdonar i va col·locar el 0-1 amb una rematada de cap a la sortida d’un còrner. Va ser una gerra d’aigua freda per als de “Piti” Belmonte, que veien com es complicava el partit. Amb aquest gol en contra, els locals van anar a per l’empat però no van poder davant de la defensa visitant que es mantenia ferma en tot moment. Una greu errada de la defensa al minut 70 va estar a punt de costar-li el segon gol al Santboià però Àlex Sánchez va aturar el xut de “Choco” Lozano. La sentència va arribar a cinc minuts pel final quan Cardona va establir el 0-2 definitiu després de culminar un contraatac.

El Santboià queda eliminat de la Copa Catalunya. El Barça B s’enfrontarà en la següent ronda al Terrassa.

FITXA TÈCNICA:

FC Santboià: Rafa Leva (Àlex Sánchez), Rubén Cruz (Jordi Mola),David Cárdenas, Iván Romano (Àlex Ruiz), Gerard Rovira (Guillem Castell), Carlos Martínez, Jonathan Collado, Gabi López (Aitor Bilbao), Juanlu Estévez (Carlos Bellido), Pedro Bravo i Oriol Molins.

FC Barcelona B: Alberto Varo, Sergi Palencia, José Antonio Martínez (Jorge Cuenca), Fali, Marc Cucurella, Ferran Sarsanedas (Alasana), Íñigo Ruiz de Galarreta, Vitinho (Oriol Busquets), Carles Pérez (“Choco” Lozano), Abel Ruiz (Paik) i Marc Cardona (Dani Morer).

Gols: Marc Cardona (min 58), Marc Cardona (min 85).

Àrbitre: Carballo Vázquez.

Assistència: 1.300 persones.