Sant Boi és escollida per rebre 8,1 milions d’euros de fons europeus

15 ciutats catalanes optaven a rebre fons FEDER i només dues han estat triades per fer projectes de desenvolupament urbà sostenible i integrat. 

El Pla de Govern 2015-2019 és el document estratègic que recull les accions i prioritats del govern // Ajuntament de Sant Boi

Imatge de l’Ajuntament de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi de Llobregat és una de les dues ciutats catalanes que han estat escollides per rebre fons FEDER, en el marc de les subvencions de la Unió Europea per a estratègies de desenvolupament urbà sostenible i integrat (DUSI). Concretament, la ciutat rebrà un total de 8,1 milions d’euros.

“Aquesta important injecció econòmica permetrà dur a terme i accelerar projectes de gran importància per a la ciutat i per generar noves oportunitats de futur per a la ciutadania”, assegura l’Ajuntament de Sant Boi a través d’un comunicat.

Amb aquests diners, Sant Boi haurà de “consensuar i executar” mesures concretes DUSI. Alguns dels àmbits “d’actuació preferent” són la millora urbana del barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou, la consolidació de l’eix comercial de la ciutat, la rehabilitació d’habitatges privats i equipaments públics, la millora de l’accés al nucli urbà mitjançant corredors verds o el tancament urbanístic de la zona Camps Blancs-Casablanca-Torrelavila, segons informa l’Ajuntament.

L’aposta del projecte presentat per Sant Boi té “potenciar les capacitats de les persones com a estratègia de ciutat” com a eix vertebrador. El consistori invertirà 8,1 milions més del seu pressupost per completar una inversió total de 16,2 milions d’euros.

Un total de 15 ciutats catalanes optaven a aquesta subvenció europea. Només Sant Boi i Sabadell, que rebrà 8,9 milions, han estat seleccionades en aquesta segona convocatòria. Anteriorment, també s’havien escollit projectes de Barcelona i Santa Coloma de Gramanet.

 

  • Lidia

    Perque arreglar el casc antic?? Boreres en condicions, llums d’aquest segle i parades d’autobus en condicions?