80 santboians participen a la tercera edició del programa “Joves per l’ocupació”

80 persones de Sant Boi participen a una nova edició del programa que promou la reinserció laboral o el retorn a les aules de joves en situació d’atur i sense estudis. Els joves reben formació i faran pràctiques a empreses de l’entorn. El 87,5% dels participants l’any passat van trobar feina o van tornar a estudiar.

Alguns dels participants a la tercera edició del programa "Joves per l'ocupació" durant la presentació // Ajuntament de Sant Boi

Alguns dels participants a la tercera edició del programa “Joves per l’ocupació” durant la presentació // Ajuntament de Sant Boi

“Joves per l’Ocupació” és un programa dirigit a joves d’entre 16 i 24 anys que es troben en situació d’atur i amb baixa qualificació perquè en el seu moment no van acabar l’ESO o la van finalitzar però no van continuar estudiant. L’objectiu del programa es promoure la reinserció laboral o la reincorporació al sistema educatiu reglat.

El programa beneficia a un total de 80 joves de la ciutat i està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu. Coressa és qui s’encarrega de gestionar el programa formatiu.

Els joves realitzen cursos de formació professionalitzadora sobre diferents especialitzacions. N’hi ha set cursos diferents: auxiliar de cuina i rebosteria; maitre, cambrer i sommelier; monitor d’activitats esportives dirigides; gestor de magatzem; auxiliar de comerç i atenció al públic; i vigilant de seguretat privada.

Un cop finalitzada la formació, a partir del mes de maig faran pràctiques durant 80 hores en empreses de Sant Boi i ciutats de l’entorn. El proper dimarts hi ha organitzat un acte a Coressa adreçat a les empreses i comerços que tinguin interès en contractar algun d’aquests joves per informar-los de les possibilitats que ofereix el programa de pràctiques i tractar de potenciar la seva posterior contractació.

Bon precedent

La presentació del programa "Joves per l'Ocupació" s'ha fet a Can Massallera // Ajuntament de Sant Boi

La presentació del programa “Joves per l’Ocupació” s’ha fet a Can Massallera // Ajuntament de Sant Boi

Durant tot el programa, els joves participen en tutories grupals i individuals d’orientació i acompanyament a la inserció laboral. Segons dades de l’Ajuntament de Sant Boi, l’anterior edició del programa es va tancar amb la inserció laboral de més de la meitat dels participants.

Concretament, un 57,5% van trobar feina i un altre 30% va aconseguir retornar al sistema educatiu ja sigui continuant els estudis de secundària a través de l’Institut Obert de Catalunya o preparant la prova d’accés als cicles formatius de grau mitjà. Amb tot, el 87,5% dels participants van aconseguir, per tant, el seu objectiu fixat.

A l’acte de presentació de la tercera edició del programa, celebrat el dimecres 15 d’abril, han assistit l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i la responsable de l’àrea de Nous Jaciments d’Ocupació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Marta Cañellas.

Recomanacions personalitzades

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *